Naslovnica / LOKALNA POLITIKA / Vaše obrekovanje na Kamnik.info – zahteva po objavi popravka

Vaše obrekovanje na Kamnik.info – zahteva po objavi popravka

Skladno z zakonom prosim za objavo spodnjega popravka na sporni članek Člani kamniškega DeSUSa zapuščajo Karla in Julijano.

V izogib nadaljnjim zapletom predlagam tudi, da v roku, skladno z zakonom, umaknete s spleta vse obrekljive članke z netočnimi trditvami oziroma očitki bivših članov in bivše sekretarke DeSUS, ker škodujejo moji politični stranki in moji  časti, ugledu in dobremu imenu…

“Spoštovani urednik g. Iztok Čebašek,

zgrožena sem nad člankom na Kamnik.info »Člani kamniškega DeSUSa zapuščajo Karla in Julijano« z dne 12.4. 2018, s katerimi zavesto, kot izhaja iz vašega članka, skušate še naprej škoditi moji politični stranki in  moji časti ter dobremu imenu, saj na Kamnik.info razširjate neresnične trditve o meni in o moji politični stranki.  Vsebina članka izhaja iz prejšnjih prav tako obrekljivih člankov na Kamnik.info (ki jih navajate v tem članku) z neresničnimi trditvami o meni in o moji stranki  in iz še novih netočnih očitkov na moj račun dveh bivših članov Desusa s tiskovne konference. Na slednji nisem bila prisotna, zato z njihovimi navedbami nisem seznanjena.  Vi, ki ste vse te netočne očitke dveh članov na moj račun prodajali za suho zlato,  me o verodostojnosti spornih navedb, ki jih mrgoli v vašem članku, niste niti povprašali, čeprav bi to morali storiti skladno s kodeksom novinarke etike, pa tudi, da bi se izognili obrekovanju nič krive osebe. Tega niste storili prvič, pač pa gre za ponavljajoč vzorec člankov z neresničnimi trditvami o meni in o moji politični stranki  na Kamnik.info, usmerjen proti mojemu dobremu imenu in časti ter proti moji politični stranki. Nekatere izmed prejšnjih člankov, ki jih navajate v tem članku, sem danes prvič prebrala in bila prav tako zgrožena. Dejstvo je,  da z neresničnimi trditvami o meni in o moji politični stranki,  ki jih zavestno raznašate po spletu, že dalj časa  sistematično rušite moj politični ugled, skušate škoditi mojemu dobremu imenu in časti in me neupravičeno blatite, za kar bom terjala odgovornost od tistih, ki ste to kaznivo dejanje zakrivili.

Dogodki, o katerih pišete, so očitno v luči predvolilne kampanje in v boju za medijsko pozornost, predvsem pa imajo namen rušiti stabilizacijo in uspehe Desusa, pa tudi moja dolgoletna prizadevanja in uspehe za dobro vsega prebivalstva, ki jih ni malo.

Župan Šarec ima veliko politično moč in politične vzvode na lokalnem nivoju, s katerim lahko nedvomno vpliva na občinske svetnike, zaradi njegovih ambicij na državnem nivoju pa se ta vpliv že dolgo časa  čuti tudi znotraj kamniškega DeSUSa, ne nazadnje bivša člana sledita njegovim navodilom.

Sporne očitke dveh bivših članov, ki jih vi prodajate po spletu kot resnične, so organi Desus zavrnili že pred več kot letom dni –  tudi pisno s sklepi najvišjega organa Desus. Sekretarka in oba bivša člana so bili s tem seznanjeni. Zato nikakor ne drži trditev o molku stranke. Organi stranke so ves čas komunicirali z obema bivšema članoma in z bivšo sekretarko, in so kot netočne zavrnili njihove navedbe.

Analiza članstva v obdobju zadnjih treh let je pokazala izrazito povečanje članstva. Podatki o številu članov, ki naj bi izstopili iz stranke DeSUS, ki jih vi navajate v članku, pa so daleč od resnice. Dejstvo je namreč, da bivša člana nista uspela omajati trdnosti kamniškega Desusa, čeprav je Jončeska Malovrh poslala vsake toliko časa kakšno izstopnico, nazadnje 13. Med izstopnicami pa so tudi takšne z imeni oseb, ki sploh niso naši člani, nekatere osebe na izstopnici pa so takoj, ko smo izstopnice prejeli, prosili za ponoven vstop v stranko Desus. In smo jim ugodili. Sicer pa so podatki o članstvu stranke interne narave.

Vsi postopki v kamniškem Desusu potekajo demokratično, transparentno in skladno z akti stranke. Drugačne trditve ne držijo in so zlonamerne. Kraji sestankov organov stranke so sprejeti s sklepi organov občinske organizacije, kar je bivšima članoma dobro znano. Tako, kot jima je tudi znano, da je bil o sedežu občinske organizacije na skupščini demokratično in brez glasu proti sprejet akt, ki to določa.

V stranki zahtevamo transparentno poslovanje, skladno z računovodskimi standardi. Nadzor nad strankinim poslovanjem poleg nadzornih organov na lokalni ravni vrši še nadzor na državni ravni. Ko gre za volitve pa nad poslovanjem bedi poleg naštetih nadzornih organov tudi Računsko sodišče Slovenije. Vse drugačne  insinuacije bivših članov so netočne in zlonamerne. Problemi z nekdanjo sekretarko in bivšima članoma so se začeli, ko je nadzorni odbor občinske organizacije pri pregledu poslovanja za leto 2015 ugotovil številne pomanjkljivosti, zaradi katerih je zahteval sekretarkin odstop. Vsi zneski, ki jih je sekretarka prejela, namreč niso bili evidentirani v blagajniških dokumentih, domnevnega izplačila ni bilomed poslovnimi dogodki, prav tako ni bilo pravnega temelja za izplačilo ipd.  Sorodstveno oz. prijateljsko povezani bivša člana in sekretarka pa se o zadevi niso bili pripravljeni pogovoriti na organih stranke.

Med člani uživam zaupanje tako na lokalnem kot tudi na državnem nivoju. Člani so me na lanski skupčini ponovno izvolili  za predsednico občinske organizacije. Očitki bivših članov na račun skupščine so netočni in zlonamerni, kar je bivšima članoma dobro znano, saj sta sklep o veljavnosti skupščine in organov stranke s strani najvišjega strankinega organa prejela priporočeno po pošti. Vi pa njihove netočne trditve še vedno razširjate po spletu. Lansko jesen so me člani brez glasu proti v demokratičnem in odprtem postopku izbire kandidata za poslanca, v katerega so bili vključeni prav vsi člani kamniškega Desusa – tudi bivša člana, ponovno brez nasprotnih predlogov, ponovno predlagali za poslanko državnega zbora. Zaupanje so mi izkazali tudi organi stranke na pokrajinskem in na državnem nivoju. Moj trdo prigarani ugled, dobro ime in čast, moji uspehi in uspehi nmoje stranke pa očitno motijo tiste, ki si želite drugačnega izida parlamentarnih volitev.

Kljub spornim potezam bivših dveh članov, to ne bi smelo imeti nikakršnega vpliva na uspehe in načrte Desusa. Zagotovo pa je hudo sporno sodelovanje vašega spletnega medija pri raznašanju neresničnih trditev bivših članov.

Mag. Julijana Bizjak Mlakar”

Obrekovanje

  1. člen
    (neuradno prečiščeno besedilo kazenskega zakonika)

(1) Kdor o kom trdi ali raznaša kaj neresničnega, kar lahko škoduje njegovi časti ali dobremu imenu, čeprav ve, da je to, kar trdi ali raznaša, neresnično, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do šestih mesecev.

(2) Če je dejanje iz prejšnjega odstavka storjeno s tiskom, po radiu, televiziji ali z drugim sredstvom javnega obveščanja ali na spletnih straneh ali na javnem shodu, se storilec kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta.

(3) Če je tisto, kar se neresnično trdi ali raznaša, take narave, da ima hude posledice za oškodovanca, se storilec kaznuje z zaporom do dveh let.

Opomba uredništva: Zahtevek za objavo popravka, ki nam ga je poslala Julijana je objavljen na način in v obliki, kot smo ga prejeli.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Shrani nastavitve