Naslovnica / LOKALNA POLITIKA / Zapleti v DeSUS : Bo Ejravčev “kamniški drobiž” postal debel denar?
Karel Erjavec, Julijana Bizjak Mlakar in župan Marjan Šarec na kongresu DeSUS-a, ki je maja 2016 potekal v Arboretumu.

Zapleti v DeSUS : Bo Ejravčev “kamniški drobiž” postal debel denar?

Po navedbah “legalnega Občinskega odbora DeSUS Kamnik”, naj bi bila petkova skupščina lokalne podružnice stranke, ki jo sklicala predsednica Julijana Bizjak Mlakar, nelegalna.

Razprtije in razkol znotraj OO DeSUS Kamnik, o katerih smo na našem portalu že poročali, Karl Erjavec pa jih je na sobotnem kongresu stranke precej nerodno označil za “nepomeben drobiž”,  dobivajo nove razsežnosti, saj del članstva, ki se je zoperstavil domnevno netransparentnemu delu predsednice občinskega odbora Julijani Bizjak Mlakar, pod vprašaj postavlja legitimnost nedavne skupščine stranke, ki je bila, kot smo poročali, zaprta za javnost.

Kot smo poročali že v petek zvečer, je bilo na skupščini lokalnega odbora stranke po podatkih verifikacijske komisije skupščine, prisotnih 37 članov in članic, kar naj bi zadoščalo za sklepčnost, vendar pa v pismu, ki ga je “uporniška struja” lokalne podružnice DeSUS-a poslala vodstvu stranke v Ljubljani, upokojenski “uporniki” zahtevajo razveljavitev skupščine in navajajo:

Dopis “uporniške struje” DeSUS Kamnik vodstvu stranke

Ne samo, da je bil že sklic Skupščine popolnoma v nasprotju z vsemi pravili Statuta stranke in Statutarnih pravil Občinske organizacije, bil je tudi nesklepčen. Na njeni Skupščini je bilo prisotnih 37 članov: 26 starih in 11 vključenih na novo v OO DeSUS Kamnik. Po nam znanih podatkih pa je v Kamniku trenutno vsaj 80 članov. Prepričani smo, da je ta številka še večja, saj imamo podatke s terena, da je v zadnjih mesecih predsednica pričela s paničnim vključevanjem novih članov. Ker z novim članstvom manipulirati je neveljavno skupščino za javnost zaprla na sami seji. S tem je predstavniku medijev onemogočila transparentno poročanje javnosti o poteku seje. LE ZAKAJ???.

Dvomi “uporniške struje” utegnejo biti bržkone tudi upravičeni, kajti v telefonskem pogovoru, ki smo ga s predsednico občinskega odbora stranke opravili v prejšnjem tednu, Julijana Bizjak Mlakar informacije o številu članov OO DeSUS Kamnik ni hotela zaupati.

Upor v lastnih vrstah, ki ga trenutno doživlja predsednica stranke in poslanka v DZ Julijana Bizjak Mlakar, utegne namreč precej omajati njen položaj na lokalni ravni, saj se lahko zgodi, da domala tik pred volitvami, kamniški DeSUS zaradi sporov v lastnih vrstah ostane brez podpore dobršnega dela volilne baze, kajti “uporniki”, ki so zagrozili s svojim odstopom, v pismu organom stranke navajajo tudi: “Večina nas ne želi več sodelovati z Julijano Bizjak Mlakar, ne bomo pa dopustili njenih manipulacij, lažnih obljub in zavajanja z podeljevanjem nepotrebnih funkcij. Prav tako ne bomo dovolili navajanja neresničnega stanja o številu članov OO, ki deluje po sistemu »uporabi ko rabiš in po uporabi zavrzi«.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Shrani nastavitve