Naslovnica / LOKALNA POLITIKA / Občinska svetnica Vida Čermelj je odstopila s svetniške funkcije

Občinska svetnica Vida Čermelj je odstopila s svetniške funkcije

Občinska svetnica Vida Čermelj, članica Liste Marjana Šarca,  je 25. januarja 2018 ostopila s položaja občinske svetnice.

Kot nam je, zdaj že nekdanja občinska svetnica Vida Čermelj, povedala v telefonskem pogovoru, je s položaja svetnice odstopila iz osebnih razlogov oz. zdravstvenih težav, saj naj bi jo naloge povezane z opravljanjem funkcije občinske svetnice ter članice dveh občinskih odborov, v zadnjem času preveč obremenjevale, zato se je odločila, da s položaja odstopi in se raje neobremenjeno posveti materinstvu.

Naj ob tem dodamo, da je bila Vida Čermelj, ob spremembi prometnega režima na Trgu svobode in Prešernove ulice, v zadnjem času deležna tudi različnih pritiskov in celo groženj, saj naj bi jo nekateri sosedje krivili, da naj bi kot občinska svetnica “zakuhala” omenjene spremembe. Sama to sicer odločno zavrača in pravi, da si je prizadevala zgolj za enakopravno obravnavo vseh občank in občanov, ki (nepravilno) parkirajo na Trgu svobode, kjer stanuje tudi sama, kar pa nekaterim očitno ni bilo niti najmanj všeč, zaradi česar so prerezali celo vse štiri pnevmatike na njenem vozilu.

Njeno mesto v občinskem svetu, Odboru za varovanje okolja in Odboru za kulturo, šport in mladino bo, do izteka mandata oz. do jesenskih lokalnih volitev zapolnil Božidar Pilej.