Naslovnica / LOKALNA POLITIKA / Člani kamniškega DeSUS-a zapuščajo Karla in Julijano

Člani kamniškega DeSUS-a zapuščajo Karla in Julijano

Na včerajšnji novinarski konferenci sta, zdaj že nekdanja DeSUS-ova občinska svetnika, Mojca Jončeska Malovrh in Roman Maligoj, skupaj s še nekaterimi nekdanjimi člani kamniške podružnice omenjene politične stranke, javnost seznanila o ukinitvi svetniške skupine in izstopu večjega števila članov stranke DeSUS.

Zapleti v kamniški podružnici stranke DeSUS, ki trajajo že več kot leto dni , o njih pa smo na naših straneh v preteklosti že večkrat poročali (Povezava: Razpad kamniškega DeSUS-a: Julijana Bizjak Mlakar utegne v domači občini ostati brez občinskih svetnikov in večjega števila članov stranke), so včeraj dopoldne, z izstopom večjega števila članov stranke in ukinitvijo svetniške skupine DeSUS-a v Kamniku, dobili vsaj delni epilog.

Zaradi nestrinjanja z načinom vodenja in dela predsednice lokalne podružnice stranke DeSUS, Julijane Bizjak Mlakar, ki ji nekdanji člani stranke očitajo sporno, žaljivo in protipravno delovanje, se je namreč več kot dvajset najaktivnejših članov, vključno z obema občinskima svetnikoma omenjene stranke s Kamniškega odločilo, da iz stranke nepreklicno izstopijo.

Svoj odstop so omenjeni sicer napovedali že pred kakim letom, vendar so se, kljub vsemu nadejali, da bodo težave uspeli urediti znotraj stranke na državni ravni, vendar so, kot pravijo, naleteli na zid molka in nerazumevanja, Karel Erjavec oz. vodstvo DeSUS-a pa se je, po njihovih besedah, očitno raje odločilo, da podpre in zaščiti Julijano Bizjak Mlakar.

Naj spomnimo, da je Julijana Bizjak Mlakar lanskega februarja, tik pred zasedanjem skupščine lokalnega odbora stranke, ki je bil izveden za zaprtimi vrati (Povezava: Kamniški DeSUS zaseda za zaprtimi vrati) vse skupaj želela predstaviti kot solo akcijo treh upornih posameznikov (Povezava: Odziv Julijane Bizjak Mlakar: Pismo treh članov stranke), ki so, med drugim, oporekali tudi veljavnosti omenjene, za javnost zaprte skupščine lokalnega odbora stranke. (Povezava: Zapleti v DeSUS : Bo Ejravčev “kamniški drobiž” postal debel denar?), zadnji dogodki pa kažejo, da ni šlo zgolj za osamljene posameznike, ampak za dobro tretjino članstva. (Za konkretne podatke o osipu kamniškega članstva smo zaprosili medijsko predstavnico DeSUS-a, vendar nam le-teh zaenkrat s stranke še niso posredovali.)

Z ukinitvijo svetniške skupine, Mojca Jončeska Malovrh in Roman Maligoj bosta do konca mandata samostojna občinska svetnika, in izstopom dobršnega dela članstva, pa kamniška »upokojenska« strankarska saga še zdaleč ni končana, kajti Marija Palma, nekdanja sekretarka lokalnega odbora stranke je, zaradi osebnih žalitev in obrekovanja predsednice Julijane Bizjak Mlakar ter, kot navajajo nekdanji člani stranke, zaradi dolgotrajnega namernega zavlačevanja predpravdnega postopka, neodzivnosti in nerazumnega ravnanja vodstva stranke DeSUS, prisiljena poiskati pravno pomoč in  vložiti tožbo proti stranki za zaščito dobrega imena na okrajnem sodišču v Ljubljani, kot smo uspeli neuradno izvedeti, pa je cel postopek še v teku oz. v fazi mediacije.

Kljub temu, da zapleti znotraj kamniškega DeSUS-a, ki jih je Karel Erjavec na lanskem volilnem kongresu stranke označil »za nepomemben drobiž« (Povezava: Kamniški volivci so za Karla Erjavca »drobiž«), trajajo že vse od leta 2016, pa je zanimivo, da je omenjeni »drobiž«, kar na enkrat postal »umazan, debel denar«, ki ga poskuša vodstvo stranke oz. Karel Erjavec, v maniri podtalnega, vendar precej prozornega predvolilnega boja, poskuša prevaliti na pleča Marjana Šarca, ki pa, vsaj kolikor poznamo lokalno politično prizorišče, z vsem skupaj nima nič.

Karel Erjavec, Julijana Bizjak Mlakar in župan Marjan Šarec na kongresu DeSUS-a, ki je maja 2016 potekal v Arboretumu.

Ne smemo namreč pozabiti, da je bil Marjan Šarec v preteklosti, dokler ni z vstopom na državno politično sceno začel ogrožati tudi udobnega stolčka Karla Erjavca, ki se že domala 20 let preseda iz enega vladnega foteljčka na drugega, deležen kar precejšnje, tudi javne Erjavčeve podpore.

Izstop članov in ukinitev občinske svetniške skupine DeSUS-a v Kamniku, pa seveda ni v prid ne DeSUS-u, še manj pa Julijani Bizjak Mlakar, ki je zaradi očitanega spornega delovanja, vsaj v lokalnem okolju, izgubila dobršen del aktivne volilne baze, ki ji je na prejšnjih volitvah v veliki meri pomagal do solidnega rezultata in poslanskega mesta, bržkone pa tudi precej ugleda. Domala identični zapleti v kamniškem DeSUSU se ne namreč ne odvijajo prvič, zaradi česar ima nekdanja kulturna ministrica, ob Šarcu in Toninu, kaj malo možnosti, da na skorajšnjih volitvah uspe zbrati dovolj glasov za še en poslanski mandat.

Razen morda v primeru, da bodo zanjo in s tem tudi Karla Erjavca, volili vsi kamniški upokojenci, ki že prejemajo obljubljenih 1.000 evrov pokojnine.

Opomba urednika: Na zgoraj objavljeni članek smo 13. 4. 2018 prejeli zahtevek za objavo popravka, ki nam ga je poslala Julijana Bizjak Mlakar, ki si ga lahkopreberete na povezavi: https://www.kamnik.info/vase-obrekovanje-na-kamnik-info-zahteva-po-objavi-popravka/

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve